Letter Grade |
A+ |
A |
A- |
B+ |
B |
B- |
C+ |
C |
C- |
D+ |
D |
F |
Value |
4.00 |
4.00 |
3.70 |
3.30 |
3.00 |
2.70 |
2.40 |
2.20 |
2.00 |
1.70 |
1.50 |
0.00 |
Total Points |
- |
95-100 |
85-94 |
80-84 |
75-79 |
65-74 |
60-64 |
55-59 |
50-54 |
45-49 |
40-44 |
0-39 |
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI MÜFREDATI |
|||||||||
This curriculum is applied for the students who enrolled in 2017 and after. / Bu müfredat 2017 ve sonrasında kayıtlanan öğrenciler için geçerlidir. |
|||||||||
FRESHMAN |
|||||||||
1. yıl |
|||||||||
1 Fall Semester Güz Dönemi |
|
|
|
Prerequisite Önkoşul |
Theory Teori |
Practice Pratik |
Credits Kredi |
ECTS AKTS |
|
TRM 111 |
INFORMATION TECHNOLOGIES |
|
― |
2 |
2 |
3 |
6 |
||
|
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ |
|
|
|
|||||
ECON 101 |
PRINCIPLES OF MICROECONOMICS |
|
― |
3 |
2 |
4 |
7 |
||
|
MİKROEKONOMİNİN İLKELERİ |
|
|
||||||
MATH 111 |
CALCULUS FOR SOCIAL SCIENCES I |
|
― |
3 |
2 |
4 |
7 |
||
|
SOSYAL BİLİMLER İÇİN MATEMATİK I |
|
|||||||
ENGT 101 |
ADVANCED ENGLISH I |
|
|
― |
4 |
0 |
3 |
6 |
|
|
İLERİ İNGİLİZCE I |
|
|
|
|||||
HIST 101 |
ATATÜRK'S PRINCIPLES AND REVOLUTION HISTORY- I |
― |
2 |
0 |
2 |
2 |
|||
|
ATATÜK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I |
|
|||||||
TURK 101 |
TURKISH LANGUAGE-I |
|
|
― |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
|
TÜRK DİLİ-I |
|
|
|
|||||
|
|
|
|
|
|
||||
|
|
|
|
TOTAL TOPLAM |
16 |
6 |
18 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 Spring Semester Bahar Dönemi |
|
|
|
Prerequisite Önkoşul |
Theory Teori |
Practice Pratik |
Credits Kredi |
ECTS AKTS |
|
TRM 102 |
INTRODUCTION TO MANAGEMENT |
|
― |
3 |
0 |
3 |
6 |
||
|
YÖNETİME GİRİŞ |
|
|
|
|||||
TRM 108 |
SANITATION, HYGIENE AND OCCUPATIONAL SAFETY |
― |
3 |
0 |
2 |
4 |
|||
|
SANİTASYON HİJYEN VE İŞ GÜVENLİĞİ |
|
|||||||
TRM 110 |
INTRODUCTION TO COMMUNICATION |
― |
2 |
0 |
2 |
5 |
|||
|
İLETİŞİME GİRİŞ |
|
|
|
|||||
TRM 112 |
INTRODUCTION TO TOURISM |
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
||
|
TURİZME GİRİŞ |
|
|
|
|||||
ENGT 102 |
ADVANCED ENGLISH II |
|
|
― |
4 |
0 |
3 |
6 |
|
|
İLERİ İNGİLİZCE II |
|
|
|
|||||
HIST 102 |
ATATÜRK'S PRINCIPLES AND REVOLUTION HISTORY-II |
― |
2 |
0 |
2 |
2 |
|||
|
ATATÜK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ II |
|
|||||||
TURK 102 |
TURKISH LANGUAGE-II |
|
|
― |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
|
TÜRK DİLİ-II |
|
|
|
|||||
|
|
|
|
|
|
||||
|
|
|
|
TOTAL TOPLAM |
19 |
0 |
17 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FRESMAN TOTAL |
# OF COURSES DERS SAYISI |
CREDITS KREDİ |
ECTS AKTS |
||||||
1. YIL TOPLAM |
|
13 |
|
35 |
|
60 |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||
SOPHOMORE |
|||||||||
2. Yıl |
|||||||||
3 Fall Semester Güz Dönemi |
|
|
|
Prerequisite Önkoşul |
Theory Teori |
Practice Pratik |
Credits Kredi |
ECTS AKTS |
|
TRM 223 |
FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT I |
― |
2 |
1 |
3 |
4 |
|||
|
YİYECEK VE İÇECEK YÖNETİMİ I |
|
|
||||||
TRM 225 |
IT FOR TOURISM I |
|
|
― |
0 |
2 |
2 |
2 |
|
|
TURİZMDE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I |
|
|
|
|||||
TRM 227 |
INTODUCTION TO MARKETING |
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
||
|
PAZARLAMAYA GİRİŞ |
|
|
|
|||||
TRM 229 |
ORGANIZATIONAL BEHAVIOUR |
|
TRM 102, TRM 110 |
3 |
0 |
3 |
5 |
||
|
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ |
|
|
|
|||||
TRM 231 |
FINANCIAL ACCOUNTING |
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
||
|
FİNANSAL MUHASEBE |
|
|
|
|||||
ENGT 201 |
ADVANCED ENGLISH III |
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
|
İLERİ İNGİLİZCE III |
|
|
|
|||||
NAE 2XX |
FOREIGN LANGUAGE I |
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
|
YABANCI DİL I |
|
|
|
|||||
|
|
|
|
|
|
||||
|
|
|
|
TOTAL TOPLAM |
17 |
3 |
20 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 Spring Semester Bahar Dönemi |
|
|
|
Prerequisite Önkoşul |
Theory Teori |
Practice Pratik |
Credits Kredi |
ECTS AKTS |
|
TRM 222 |
LODGING OPERATIONS MANAGEMENT |
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|||
|
OTEL OPERASYON YÖNETİMİ |
|
|
||||||
TRM 224 |
FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT II |
TRM 223 |
3 |
2 |
3 |
5 |
|||
|
YİYECEK VE İÇECEK YÖNETİMİ II |
|
|
||||||
TRM 226 |
IT FOR TOURISM II |
|
|
― |
0 |
2 |
3 |
5 |
|
|
TURİZMDE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II |
|
|
||||||
TRM 228 |
MANAGERIAL ACCOUNTING |
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
||
|
YÖNETİM MUHASEBESİ |
|
|
|
|||||
TRM 200 |
SUMMER WORK INTEGRATED LEARNING I |
― |
1 |
0 |
3 |
1 |
|||
|
YAZ STAJI I |
|
|
|
|||||
ENGT 202 |
ADVANCED ENGLISH IV |
|
|
ENGT 201 |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
|
İLERİ İNGİLİZCE IV |
|
|
|
|||||
NAE 2XX |
FOREIGN LANGUAGE II |
|
|
Foreign Language I |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
|
YABANCI DİL II |
|
|
|
|||||
|
|
|
|
|
|
||||
|
|
|
|
TOTAL TOPLAM |
16 |
4 |
21 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SOPHOMORE TOTAL |
# OF COURSES DERS SAYISI |
CREDITS KREDİ |
ECTS AKTS |
||||||
2. YIL TOPLAM |
|
14 |
|
41 |
|
60 |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JUNIOR |
|||||||||
3. Yıl |
|||||||||
5 Fall Semester Güz Dönemi |
|
|
|
Prerequisite Önkoşul |
Theory Teori |
Practice Pratik |
Credits Kredi |
ECTS AKTS |
|
TRM 331 |
SERVICE MARKETING |
|
|
TRM 227 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
|
HİZMET PAZARLAMASI |
|
|
|
|||||
TRM 333 |
REVENUE MANAGEMENT |
|
TRM 223, TRM 224 |
3 |
2 |
3 |
5 |
||
|
GELİR YÖNETİMİ |
|
|
|
|||||
TRM 335 |
CONSUMER BEHAVIOUR |
|
TRM 110 |
3 |
0 |
3 |
5 |
||
|
TÜKETİCİ DAVRANIŞI |
|
|
|
|||||
AE 3XX |
AREA ELECTIVE |
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
|
ALAN SEÇMELİ |
|
|
|
|||||
AE 3XX |
AREA ELECTIVE |
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
|
ALAN SEÇMELİ |
|
|
|
|||||
NAE 3XX |
FOREIGN LANGUAGE III |
|
Foreign Language II |
3 |
0 |
3 |
5 |
||
|
YABANCI DİL III |
|
|
|
|||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TOTAL TOPLAM |
18 |
2 |
18 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6 Spring Semester Bahar Dönemi |
|
|
|
Prerequisite Önkoşul |
Theory Teori |
Practice Pratik |
Credits Kredi |
ECTS AKTS |
|
TRM 302 |
TOURISM ECONOMY |
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
|
TURİZM EKONOMİSİ |
|
|
|
|||||
TRM 304 |
HUMAN RESOURCES MANAGEMENT |
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
||
|
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ |
|
|
||||||
TRM 306 |
TOURISM REGULATIONS |
|
― |
3 |
0 |
3 |
4 |
||
|
TURİZM MEVZUATI |
|
|
|
|||||
TRM 300 |
SUMMER WORK INTEGRATED LEARNING II |
TRM 200 |
1 |
0 |
3 |
1 |
|||
|
YAZ STAJI II |
|
|
|
|||||
AE 3XX |
AREA ELECTIVE |
|
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ALAN SEÇMELİ |
|
|
|
|||||
AE 3XX |
AREA ELECTIVE |
|
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ALAN SEÇMELİ |
|
|
|
|||||
NAE 3XX |
FOREIGN LANGUAGE IV |
|
|
Foreign Language III |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
|
YABANCI DİL IV |
|
|
|
|||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TOTAL TOPLAM |
19 |
0 |
21 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JUNIOR TOTAL |
# OF COURSES DERS SAYISI |
CREDITS KREDİ |
ECTS AKTS |
||||||
3. YIL TOPLAM |
|
13 |
|
39 |
|
60 |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SENIOR |
|||||||||
4.Yıl |
|||||||||
7 Fall Semester Güz Dönemi |
|
|
|
Prerequisite Önkoşul |
Theory Teori |
Practice Pratik |
Credits Kredi |
ECTS AKTS |
|
TRM 401 |
SUSTAINABLE TOURISM |
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
||
|
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM |
|
|
||||||
TRM 403 |
RESEARCH METHODOLOGY |
|
― |
3 |
1 |
3 |
5 |
||
|
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ |
|
|
||||||
TRM 405 |
MODERN MANAGEMENT TECHNIQUES |
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
||
|
ÇAĞDAŞ YÖNETİM TEKNİKLERİ |
|
|
||||||
AE 4XX |
AREA ELECTIVE |
|
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ALAN SEÇMELİ |
|
|
|
|||||
AE 4XX |
AREA ELECTIVE |
|
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ALAN SEÇMELİ |
|
|
|
|||||
NAE 4XX |
NONE AREA ELECTIVE |
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
|
ALAN DIŞI SEÇMELİ |
|
|
|
|||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TOTAL TOPLAM |
18 |
1 |
18 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8 Spring Semester Bahar Dönemi |
|
|
|
Prerequisite Önkoşul |
Theory Teori |
Practice Pratik |
Credits Kredi |
ECTS AKTS |
|
TRM 402 |
INVESTMENT PROJECT ANALYSIS |
|
― |
1 |
2 |
3 |
5 |
||
|
YATIRIM PROJE ANALİZİ |
|
|
|
|||||
TRM 400 |
CAPSTONE PROJECT |
|
|
TRM 403 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
|
BİTİRME PROJESİ |
|
|
|
|||||
AE 4XX |
AREA ELECTIVE |
|
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ALAN SEÇMELİ |
|
|
|
|||||
AE 4XX |
AREA ELECTIVE |
|
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ALAN SEÇMELİ |
|
|
|
|||||
AE 4XX |
AREA ELECTIVE |
|
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ALAN SEÇMELİ |
|
|
|
|||||
NAE 4XX |
NONE AREA ELECTIVE |
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
|
ALAN DIŞI SEÇMELİ |
|
|
|
|||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TOTAL TOPLAM |
16 |
2 |
18 |
30 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SENIOR TOTAL |
# OF COURSES DERS SAYISI |
CREDITS KREDİ |
ECTS AKTS |
||||||
4. YIL TOPLAM |
|
12 |
|
36 |
|
60 |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AREA ELECTIVES (TRM) ALAN SEÇMELİ DERSLER (TRM) |
Theory Teori |
Practice Pratik |
Credits Kredi |
ECTS AKTS |
|||||
Fall Semester Güz Dönemi |
|
|
|
|
|||||
TRM 373 |
ANCIENT CITIES AND TOURISM |
|
|
3 |
0 |
3 |
5 |
||
|
TARİHİ ŞEHİRLER VE TURİZM |
|
|
|
|||||
TRM 375 |
HOTEL SECURITY MANAGEMENT |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
OTEL GÜVENLİK YÖNETİMİ |
|
|
|
|||||
TRM 379 |
TRAVEL INDUSTRY |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
SEYAHAT ENDÜSTRİSİ |
|
|
|
|
||||
TRM 381 |
PERFORMANCE MEASUREMENT IN TOURISM |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİZMDE PERFORMANS ÖLÇÜMÜ |
|
|
|
|||||
TRM 383 |
INNOVATION AND CREATIVITY |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
İNOVASYON VE YARATICILIK |
|
|
|
|||||
TRM 385 |
TOURISM GUIDANCE |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİZM REHBERLİĞİ |
|
|
|
|
||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Spring Semester Bahar Dönemi |
|
|
|
|
|||||
TRM 370 |
LEISURE AND RECREATION MANAGEMENT |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
EĞLENCE VE REKREASYON YÖNETİMİ |
|
|
||||||
TRM 372 |
SPECIAL INTEREST TOURISM |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
ÖZEL İLGİ TURİZMİ |
|
|
|
|
||||
TRM 374 |
COUNTRIES AND CULTURES |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
ÜLKELER VE KÜLTÜRLER |
|
|
|
|||||
TRM 378 |
HOTEL CONTRACT MANAGEMENT |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
OTELLERDE KONTRAT YÖNETİMİ |
|
|
|
|||||
TRM 380 |
ROOM DIVISION MANAGEMENT |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
ODALAR BÖLÜMÜ YÖNETİMİ |
|
|
|
|||||
TRM 382 |
MARKETING RESEARCH IN TOURISM |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİZMDE PAZAR ARAŞTIRMASI |
|
|
|
|||||
TRM 384 |
SPORTS TOURISM |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
SPOR TURİZMİ |
|
|
|
|
||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AREA ELECTIVES (TRM) ALAN SEÇMELİ DERSLER (TRM) |
Theory Teori |
Practice Pratik |
Credits Kredi |
ECTS AKTS |
|||||
Fall Semester Güz Dönemi |
|
|
|
|
|||||
TRM 475 |
DESTINATION MANAGEMENT |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
DESTİNASYON YÖNETİMİ |
|
|
|
|||||
TRM 477 |
DESIGNING TOURISM EXPERIENCE |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİSTİK DENEYİMİN TASARIMI |
|
|
|
|||||
TRM 479 |
HOTEL FRANCHISING MANAGEMENT |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
OTEL FRANCHISING YÖNETİMİ |
|
|
|
|||||
TRM 483 |
LEADERSHIP AND PROFESSIONAL MANAGEMENT |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
LİDERLİK VE PROFESYONEL YÖNETİCİLİK |
|
|
||||||
TRM 485 |
TOURISM ATRACTIONS AND HERITAGE MANAGEMENT |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİSTİK ÇEKİCİLİKLER VE KÜLTÜREL MİRAS YÖNETİMİ |
|
|||||||
TRM 487 |
TOURISM SOCIOLOGY |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİZM SOSYOLOJİSİ |
|
|
|
|
||||
TRM 489 |
TOURIST BEHAVIOUR |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİST DAVRANIŞI |
|
|
|
|
||||
TRM 491 |
CRISIS MANAGEMENT IN TOURISM |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİZMDE KRİZ YÖNETİMİ |
|
|
|
|||||
TRM 493 |
BIG DATA ANALYSIS IN TOURISM AND HOSPITALITY |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİZM VE OTELCİLİKTE BÜYÜK VERİ ANALİZİ |
|
|
||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Spring Semester Bahar Dönemi |
|
|
|
|
|||||
TRM 466 |
HEALTH TOURISM |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
SAĞLIK TURİZMİ |
||||||||
TRM 470 |
ANATOLIAN CIVILIZATIONS |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
ANADOLU UYGARLIKLARI |
|
|
|
|||||
TRM 472 |
MANAGEMENT SHADOWING |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
GÖLGE YÖNETİCİ |
|
|
|
|
||||
TRM 474 |
RESORT AND CASINO MANAGEMENT |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
RESORT VE CASINO YÖNETİMİ |
|
|
|
|||||
TRM 476 |
EU AND TOURISM |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
AVRUPA BİRLİĞİ VE TURİZM |
|
|
|
|||||
TRM 478 |
TOURISM POLICY AND PLANNING |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİZM POLİTİKALARI VE PLANLAMA |
|
|
||||||
TRM 480 |
TOURISM GEOGRAPHY |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİZM COĞRAFYASI |
|
|
|
|
||||
TRM 484 |
RESTAURANT OPERATIONS AND ENTREPRENEURSHIP |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
RESTORAN OPERASYONU VE GİRİŞİMCİLİĞİ |
|
|
||||||
TRM 486 |
TOURISM FAIR AND EXIBITION MANAGEMENT |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİZM FUAR VE SERGİ YÖNETİMİ |
|
|
|
|||||
TRM 490 |
FOOD AND BEVERAGE SERVICE |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ |
|
|
|
|||||
TRM 492 |
FOOD AND MEDIA |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
GIDA VE MEDYA |
||||||||
TRM 494 |
CONVENTION AND CONFERENCE MANAGEMENT |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
KONGRE VE KONFERANS YÖNETİMİ |
||||||||
TRM 496 |
AIRPORT OPERATIONS |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
HAVALİMANI OPERASYONLARI |
|
|
|
|||||
TRM 498 |
CONSUMER PSYCOLOGY AND ETHICS FOR TOURISM |
3 |
0 |
3 |
5 |
||||
|
TURİZMDE TÜKETİCİ PSİKOLOJİSİ VE ETİK |
|
|
||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FOREIGN LANGUAGE ELECTIVES SEÇMELİ YABANCI DİL DERSLERİ |
Prerequisite Önkoşul |
Theory Teori |
Practice Pratik |
Credits Kredi |
ECTS AKTS |
||||
RUS 201 |
RUSSIAN I |
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|||
|
RUSÇA 1 |
|
|
|
|||||
RUS 202 |
RUSSIAN II |
|
|
|
RUS 201 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
RUSÇA 2 |
|
|
|
|||||
RUS 301 |
RUSSIAN III |
|
|
|
RUS 202 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
RUSÇA 3 |
|
|
|
|||||
RUS 302 |
RUSSIAN IV |
|
|
|
RUS 301 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
RUSÇA 4 |
|
|
|
|||||
GER 201 |
GERMAN I |
|
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ALMANCA 1 |
|
|
|
|||||
GER 202 |
GERMAN II |
|
|
|
GER 201 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ALMANCA 2 |
|
|
|
|||||
GER 301 |
GERMAN III |
|
|
|
GER 202 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ALMANCA 3 |
|
|
|
|||||
GER 302 |
GERMAN IV |
|
|
|
GER 301 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ALMANCA 4 |
|
|
|
|||||
SPA 201 |
SPANISH I |
|
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
İSPANYOLCA 1 |
|
|
|
|||||
SPA 202 |
SPANISH II |
|
|
|
SPA 201 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
İSPANYOLCA 2 |
|
|
|
|||||
SPA 301 |
SPANISH III |
|
|
|
SPA 202 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
İSPANYOLCA 3 |
|
|
|
|||||
SPA 302 |
SPANISH IV |
|
|
|
SPA 301 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
İSPANYOLCA 4 |
|
|
|
|||||
CHI 201 |
CHINESE I |
|
|
|
― |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ÇİNCE 1 |
|
|
|
|||||
CHI 202 |
CHINESE II |
|
|
|
CHI 201 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ÇİNCE 2 |
|
|
|
|||||
CHI 301 |
CHINESE III |
|
|
|
CHI 202 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ÇİNCE 3 |
|
|
|
|||||
CHI 302 |
CHINESE IV |
|
|
|
CHI 301 |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
ÇİNCE 4 |
|
|
|
|||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TOTAL # OF COURSES AND CREDITS |
# OF COURSES DERS SAYISI |
CREDITS KREDİ |
ECTS AKTS |
||||||
TOPLAM DERS VE KREDİ SAYISI |
52 |
151 |
240 |
||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
17.Ders İçerikleri
Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin İçeriği |
ENGT 101 | Akademik İngilizce I | Akademik İngilizce dersinin amacı, öğrencilerin akademik okuma, yazma ve konuşma becerilerini geliştirmektir. Bu çerçevede, not tutma, özet çıkarma, makale tarama, sunum teknikleri gibi konular incelenir. Öğrenciler, Turizm sektörünün ihtiyacı olan İngilizceyi doğru kullanma ve anlama üstüne çalışmalar yaparlar. Bu ders kapsamında öğrenciler, İngilizceyi doğru ve etkin bir şekilde kullanır. |
ENGT 102 | Akademik İngilizce II | Akademik yazı yazma becerileri geliştirme, gazete okuma, değişik yazı tiplerini öğrenme bu dersin ana amaçlarındandır. Öğrenci ayrıca analitik düşünme ve analiz yapma yeteneklerini geliştirirler. Bu çerçevede vaka analizleri ve grup çalışmaları, ödevler ve sunumlar ile desteklenir. Böylelikle öğrenciler, İngilizceyi doğru ve etkin bir şekilde kullanabileceklerdir. |
ENGT 201 | Akademik İngilizce III | Bu ders akademik çalışmaların gerektirdiği İngilizce okuma, yazma ve dinleme becerilerini kazandırma eğitiminin üçüncü kısmıdır. Dersin amacı Turizm sektörüne yönelik iletişim, yazışma, sunum, müzakere becerileri kazandırmak ve öğrencilerin dili alanın gerektirdiği şekilde işlevsel, açık, akıcı ve doğru bir biçimde kullanmalarını sağlamaktır. |
ENGT 202 | Akademik İngilizce IV | Bu ders akademik çalışmaların gerektirdiği İngilizce okuma, yazma ve dinleme becerilerini kazandırma eğitiminin son aşamasıdır. Dersin amacı öğrencilerin çeşitli metinler üzerinden etkili okuma becerilerini geliştirmek ve anlamlı içeriklere, açık organizasyona ve ilgi çekici sunumlara odaklanarak temel sözlü sunum becerilerini geliştirmektir. |
TRM 102 | Yönetime Giriş | Bu ders, alanla ilgili teknik terimleri tanıtırken, yönetimle ilgili ana akım anlayışları da tartışmaktadır. Ders boyunca kullanılan örnek olay incelemeleri ve tartışma sorularının, öğrencilerin dersle ilişkili deneyimlerini ortaya çıkarması beklenmektedir. Buna göre yönetimin doğası, yönetim yaklaşımları, liderlik becerileri, organizasyon türleri, örgüt kültürü, çalışan performansının ölçülmesi gibi konular üzerinde durulmaktadır. |
TRM 108 | Sanistayon Hijyen ve İş Güvenliği | Bu ders, öğrencilere konaklama sektöründeki sunulan yiyecek ve içecek servisinin sanitasyon, hijyen ve iş güvenliği ile ilgili konularını tanıtır. Ayrıca, öğrencilerin gıda güvenliği ve hijyen uygulamalarını keşfetmelerini sağlar. Derslerde öğrencilere el yıkama gibi temel konulardan, gıda kaynaklı hastalıklara, gıda mikrobiyolojisine, bulaşmaya, gıda güvenliği yönetim sistemlerine (HACCP) ve gıda üretim ve servis ekipmanlarının temizliği ve bakımı ve personel hijyeni gibi daha karmaşık konulara kadar öğretilmesi amaçlanır. Bir restorandaki satın alma, hazırlama, taşıma, pişirme, bekletme, depolama ve servis gibi gıda akışı aşamaları sırasında ortaya çıkabilecek potansiyel riskler ve bunlara yönelik önleyici ve kontrol tedbirleri örnek olay çalışmalarının yardımıyla ayrıntılı olarak verilmektedir. Ek olarak, çalışanlar için risk oluşturabilecek belirli tehlikeler (kesikler, yanıklar, kaymalar ve düşmeler, elektrik çarpması vb.) de ele alınmaktadır. |
TRM 110 | İletişime Giriş | İletişime giriş dersi, etkin iletişim kanalları, iletişim teorisi, iletişim sorunları ve etkin iletişim ile ilgili konuları kapsamaktadır. Kültürel farklılıklar, sözlü ve sözsüz iletişim, vücut dili, dinleme, geri bildirim, dilin kullanımı, algılama, empati, kişilik farklılıkları, etkin sunum yapma gibi konular bu ders kapsamında ele alınmaktadır |
TRM 111 | Bilişim Teknolojileri | Ders kapsamında, öğrenciler bilgisayar kullanımı gerektiren derslerinde ve sektörde ihtiyaç duyacakları MS office programları konusunda bilgi sahibi olmaktadır. Öğrenciler ders içerisinde uygulamalı olarak Google forms, Outlook, Word, Excel ve Powerpoint araçlarını kullanmakta ve analiz etme, raporlama ve sunum yapma becerilerini geliştirmektedirler. |
TRM 112 | Turizme Giriş | Küresel, topluluk, metropol, kent ve kırsal alanlarda turizm destinasyonlarının geliştirilmesiyle ilgili sosyo-ekonomik planlama sürecinin analizi. Turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak için politika ve ürün geliştirme, yenilenme ve tesislerin ve hizmetlerin geliştirilmesi. Bu ders, turizmin gelişmekte olan bir ekonomiye entegrasyonunda yer alan ayarlama sürecini ve başlangıçtan başlayarak gelişimin yönlendirilmesinde doğal olan proje yönetimi becerilerini içerir. |
TRM 200 | Yaz Stajı I | Bu dersin temel amacı, öğrencilerinin, eğitim ve öğretim yoluyla kazanmış oldukları bilgi ve becerilerini, turizm işletmelerinde uygulayarak güçlendirmelerinin yanı sıra, doğru karar verme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan staj uygulamaları ile ilgili esasları düzenlemektir. |
TRM 222 | Otel Operasyon Yönetimi | Bu ders kapsamında otel işletmesinde bulunan departmanlar incelenmektedir. Her bir departman tek tek ele alınarak görevleri, işletme içerisindeki önemi ve diğer bölümler ile ilişkisi incelenmektedir. |
TRM 223 | Yiyecek ve İçecek Yönetimi I | Ders kapsamında işletmede, endüstride ve sağlıkla ilgili tesislerde yemek hizmetinin işleyişinin açıklanması ve tahlil edilmesi, yemek hizmeti organizasyon yapısının sunumu ve analizi, iş tanımları, iç kontrol, iç sistem dizaynı, özel yemek hizmeti araçlarının düşünülmesi; oteller, havayolu yemekçiliği, diğer ulaşım araçları yemekçiliği, eğitim kurumları ve sözleşmeli yemek hizmetinin yönetimi gibi alanlardaki faktörlerin analizi konuları incelenmektedir. |
TRM 224 | Yiyecek İçecek 2 Maliyet yönetimi | Yiyecek içecek işletmelerinin maliyet yönetimini sağlamak üzere Türkiye ve Dünyada ölçü birimleri, reçete uygulamaları, satın alma, depolama, üretim servis aşamalarında maliyet kontrolü ve ürünlerin satış fiyatlarının hesaplamaları öğretilir. |
TRM 225 | Turizmde Bilgi Teknolojileri I | Ders kapsamında seyahat acenteleri tarafından yaygın olarak kullanılan bir program gösterilmektedir. Acente ve otel arasında kontrat girme, rezervasyon oluşturma, operasyon işlemleri ders kapsamında gösterilmektedir. |
TRM 226 | Turizmde Bilgi Teknolojileri II | Otel işletmelerinin operasyonları yürütmek için kullandıkları programlardan bir tanesi ders kapsamında gösterilmektedir. Ön büro operasyonları, kontrat oluşturma, banket operasyonu, Housekeeping, misafir ilişkileri yönetimi ve raporlama gibi çeşitli konular işlenmektedir. |
TRM 227 | Pazarlamaya Giriş | Bu ders, pazarlamanın temel kavramları ve konularına değinmektedir. Bu doğrultuda arz, talep, ihtiyaç, memnuniyet, pazarlama karması elemanları, işletme makro ve mikro çevresi, pazarlama stratejisi, ürün geliştirme süreci, tüketici ihtiyacı oluşma süreci, sürdürülebilirlik ve modern pazarlama araçları üzerinde durmaktadır. |
TRM 228 | Yönetim Muhasebesi | Rakamların ve tabloların ötesinde yönetsel yetkinlikleri geliştirmeye yönelik karar verme ve plan yapma dersidir. Öğrencilerin önce kendi mezuniyetleri, kariyer planlamalarına yönelik egzersizler ile karar vermeleri teşvik edilir. Her öğrencinin bireysel SWON analizi sayesinde mezuniyetini, edineceği bilgi beceri ve yetkinlikleri planlayarak kariyerine doğru noktadan başlaması hedeflenir., |
TRM 229 | Örgütsel Davranış | Bu ders, farklı analiz seviyeleri aracılığıyla örgütsel davranışın (ÖD) sistematik bir anlayışını sunar. Bu farklı analiz seviyeleri; bireysel, grup ve örgütsel olarak tanımlanmaktadır. ÖD disiplinler arası bir yaklaşım olduğu için öğrenciler, çalışan tutumları, çalışan algıları, motivasyonları gibi birey psikolojisi hakkında bilgilendirileceklerdir. Grup davranışlarının yanı sıra kişilerarası çatışmalar, müzakere, güç ilişkileri tartışılacaktır. Bireysel veya grup eylemi nedeniyle sosyalleşme, stres ve değişim yönetimi gibi örgütsel sonuçlar değerlendirilecektir. Sonuç olarak, öğrenciler iş hayatındaki çeşitli davranışsal ve algısal faktörleri akademik bir bakış açısıyla kavrayabilecekler. |
TRM 231 | Finansal Muhasebe | Finansal okur yazarlığı sağlamak üzere, muhasebe ilkeleri, Türk ve dünya muhasebe standartları, Bilanço - Nakit Akım - Kar Zarar tablolarının kaydı, okunmasını yorumlanması ve rasyolar ile iyileştirilmesi konuları işlenmektedir. |
TRM 300 | Yaz Stajı II | Bu ders Antalya Bilim Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinin yapmak zorunda oldukları, süresi, dönemi ve staj yönerge esasları, bu esaslarda tanımlanan ve yine bu esaslarda belirtilen niteliklerdeki bir işyerinde çalışmayı kapsamaktadır. Bu dersin temel amacı, öğrencilerinin, eğitim ve öğretim yoluyla kazanmış oldukları bilgi ve becerilerini, turizm işletmelerinde uygulayarak güçlendirmelerinin yanı sıra, doğru karar verme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan staj uygulamaları ile ilgili esasları düzenlemektir. |
TRM 302 | Turizm Ekonomisi | Turizm Ekonomisi dersinin içeriğini, turizm talebi, turizm arzı, turizmin ekonomik etkileri oluşturmaktadır. Ekonomik etkiler kapsamında havayolları, konaklama, tur operatörleri ve seyahat acenteleri, ulaşım, cruise endüstrisi gibi alanlar ayrı ayrı ele alınmaktadır. Bu ders kapsamında turizmin ekonomik etkileri, Türkiye ve dünya bazında incelenmektedir. |
TRM 304 | İnsan Kaynakları Yönetimi | İnsan Kaynakları Yönetimi dersi içeriğini insan kaynakları yönetim fonksiyonları, insan kaynaklarını planlama, iş analizi, iş tanımı, iş özellikleri, iş tasarımı, işe alma, seçme, oryantasyon, eğitim ve geliştirme, performans değerlendirme, ücretlendirme, disiplin, mülakat yapma gibi konular oluşturmaktadır. |
TRM 306 | Turizm Mevzuatı | Bu ders, turizm ile ilgili kuralları düzenlemek amacıyla hazırlanmış ve yürürlüğe konulmuş yazılı belgelerin sınırları çizilerek turizm sektörünü doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendiren hukuksal düzenlemeleri sunmayı amaçlamaktadır. Bu ders, kişi olarak seyahat ve turizm hareketlerine katılan turisti, turizm faaliyetlerini örgütleyen ve gerçekleştiren sektör kuruluşlarını ve turizm endüstrisinde rol alan her düzeydeki yatırımcı ve işletmecileri ilgilendiren bir alandır. Sosyal ve profesyonel yaşamda karşılaşılan ve uyulması gerekli kuralların ana çizgileriyle ilgili bilgiler edinmektir ve gerektiğinde kaynağına ulaşılmasını sağlayan anahtar bilgilere ulaşılmasını sağlamaktır. |
TRM 331 | Hizmet Pazarlaması | Hizmet organizasyonunun gereklilikleri, pazarlama kavramlarının uygulanması, hizmet endüstrisinde yöntem ve teknikler, pazarlama fonksiyonunun idaresi, hizmet endüstrisinde reklamcılık, alan satışı, ticaret ve satış promosyonu gibi çeşitli tanıtım güçlerinin kullanılması ve sınırlandırılması gibi konular dersin içeriğini oluşturmaktadır. |
TRM 333 | Gelir Yönetimi | Misafir odaklı gelir yönetimi taktikleri ile resort otelcilik gelir yönetimi dersidir. Türkiye ve Dünya turizm destinasyonlarında otellerin satış kanalları, fiyatlandırma taktikleri, misafirlerin değişen ihtiyaç, beklenti ve arzularına göre farklılaştırılan fiyat ve ürün politikaları üzerinde durulur. |
TRM 335 | Tüketici Davranışı | Tüketici davranışını anlamak, başarılı pazarlama politikalarının temelidir. Tüketiciler, satın almalarını etkileyen pazarlama uyaranlarına maruz kalırlar ve bu uyaranlar tüketicinin karar verme ve hatırlama süreçlerini etkilemektedir. Bu ders, tüketicileri daha iyi anlamak ve ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak için kullanılabilecek kavramlar ve etik ilkeler için tüketici davranışı araştırmalarını inceler. |
TRM 370 | Boş Zaman ve Rekreasyon Yönetimi | "Boş zaman ve rekreasyon yönetimi" kavramı, genel olarak "kitle turizmi" olarak adlandırılan kavramın tersine son yıllarda ortaya çıkmıştır. Aynılığın arttığı küreselleşen bir dünyada, boş zaman ve rekreasyon yönetimi çeşitliliği ve farklılığı belirleme yollarını temsil etmeyi amaçlamaktır. Rekreasyon genellikle boş zaman etkinlikleri ve uğraşları olarak düşünülür ve ister parkta gayri resmi bir oyunda isterse başkaları tarafından daha resmi olarak organize edilmiş olsun, genellikle daha organize olma eğilimindedir. Rekreasyon, oyun ya da eğlenceden daha kurumsal bir karaktere sahiptir. Bununla birlikte, rekreasyon yeniden yaratma olabilir: canlanmaya yol açan içsel bir tüketim deneyimidir. Boş zaman, çeşitli şekillerde algılanır - zaman, aktivite, deneyim veya iyi oluş hali olarak- Oyun ve rekreasyonu kapsayabilir ve gündelik veya ciddi olabilir. Bu ders, boş zaman ve rekreasyon yönetimi hakkındaki farklılıkları ana hatlarıyla öğrenilmesidir. |
TRM 373 | Tarihi Şehirler ve Turizm | Bu dersin temel amacı, antik kent yönetimi ve turizm konularının kapsamlı ve güncel bir şekilde ele alınmasını sağlamaktır. Öğrencilerin yedi coğrafi bölgenin antik kentlerini öğrenmesi amaçlanmaktadır. Bu ders antik şehirlerin neden önemli olduklarını, tüketicilere neyi temsil ettiklerini ve bunları doğru yönetmek için kuruluşların ne yapması gerektiğini ele almaktadır. |
TRM 379 | Seyahat Endüstrisi | Bu derste, havalimanlarında ve terminallerde yolcu ve uçaklara verilen hizmetleri ve yolcu hizmetlerinde yeni teknolojiler tanıtılırken, havalimanı hizmet seviyesi ve yolcu memnuniyeti açısından da bu hizmetlerin değerlendirilmektedir. Turizm işletmeciliği bakış açısı ile havalimanlarının operasyonel maliyetleri ve yatırım maliyetleri de dahil tüm gelir gider kalemleri incelenmektedir. Havalimanları sahiplik yapısı ve özelleştirme uygulamaları incelenmektedir. |
TRM 375 | Otel Güvenlik Yönetimi | Bu ders, konaklama işletmeleri için güvenlik açıkları nedeniyle olabilecek zarar/kayıp kontrolü konularını ele almaktadır. Risk yönetimi çerçevesi içinde öğrenciler yangından korunma, müşteri ve işyeri güvenliği ve müşteri ve kurumsal güvenlik konuları ile birlikte çeşitli güvenlik için kullanılan ekipman ve prosedürleri analiz etmektedirler. |
TRM 382 | Turizmde Pazar Araştırmaları | Bu ders, konaklama, rekreasyon, spor ve diğer turizm alanlarındaki endüstri sorunlarını çözmeye yönelik araştırma yollarını inceleyecektir. Konular problem tanımlama, araştırma mantığı, araştırma tasarımları, bilgi arama stratejileri, anket geliştirme ve istatistiksel analiz konuları içermektedir. Yazılı ve sözlü iletişim becerilerinin yanı sıra veri analiz yazılımının kullanımı vurgulanır. |
TRM 383 | İnovasyon ve Yaratıcılık | İnovasyon ve yaratıcılık dersi kapsamında, inovasyon ve yaratıcılık konularının içerikleri tartışıldıktan sonra, bu yaklaşımların turizm ve ağırlama endüstrisi kapsamında nasıl ele alınabileceği tartışılmaktadır. Mevcut örnekler gözden geçirilmekte ve geliştirilebilecek öneri ve fikirler üzerinde çalışılmaktadır. Turizm ve ağırlama sektörüne inovatif bir yaklaşım geliştirmenin önemi ve uygulama çalışmaları bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. |
TRM 384 | Spor Turizmi | Spor ve turizm ilişkisi kapsamlı bir şekilde ele alınmaktadır. Sport turizmi çeşitleri olan aktif, nostalji ve aktivite bazlı spor turizmi kavramsal olarak ve örneklerle incelenmektedir. Ayrıca spor turizmi türleri, potansiyeli, örnek olaylar ve istatistiklerle desteklenmektedir. |
TRM 385 | Turizm Rehberliği | İyi bir dinleyici, kültürlerarası iletişim uzmanı, güçlü bir takım lideri, tur sırasında konuklar için dinleme ve öğrenme ortamı yaratan, ülkesini iyi tanıtan, zamanı iyi yöneten, yerel halkla iyi diyalog kuran ve onları gözeten, turda çıkan anlık sorunlara çözüm üreten, keşif, eğlence ve dostluk ruhu yaratan, keyifli bir gezi için güvenli ortam yaratan ve seyahat işletmesinin kurallarına uyarak turu başarılı bir biçimde yürüten kişi olan turist rehberi hakkında bilgi sahibi olunur. Bu dersin temel amacı, turizm rehberliği konularının kapsamlı ve güncel bir şekilde ele alınmasını sağlamaktır. Öğrencilere tur yönetiminde karar verme sürecinde deneyim kazanmak, ikna etmek, zaman yönetimi, liderlik ve organizasyon becerileri, takım çalışması gibi konularda bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. |
TRM 400 | Bitirme Projesi | Bu derste öğrenciler danışman eşliğinde proje hazırlayacaklardır. Bilimsel bir temele dayandırılarak hazırlanacak bu çalışmada turizm ve otelcilik ile alakalı öğrencinin ilgi duyduğu bir alt alanda, araştırma sorusu, hipotez ve metodolojisi olan ve akademik çerçevede yazılacak olan bir bilimsel çalışma yapılacaktır. Öğrenciler, proje yazma ve uygulama konusunda deneyim kazanacaktır. |
TRM 402 | Yatırım Proje Analizi | Bu ders kapsamında çeşitli teknikler kullanarak bir turizm yatırım projesi geliştirme ve değerlendirme yöntemleri üstünde durulur. Öğrenciler fizibilite çalışması gerçekleştirme, ekonomik, teknik ve finansal değerlendirme tekniklerini uygulama, risk ve duyarlılık analizi ve turizm yatırım teşvikleri konularında bilgi sahibi olurlar. |
TRM 403 | Araştırma Yöntemleri | Ders kapsamında, öğrenciler Turizm alanında bir araştırma projesinin hazırlanmasında literatür taraması gerçekleştirme, araştırma sorusu belirleme, hipotez geliştirme ve istatistik paket programı kullanarak t-Testi, ANOVA, Faktör analizi, Regresyon, Güvenilirlik analizi, Ki-Kare vb. analizleri gerçekleştirme ve verileri tablolaştırarak yorumlamayı öğrenmektedir. Öğrenciler ayrıca ders kapsamında temel istatistik konuları, güvenilirlik, geçerlilik, dağılımlar ve örnekleme yöntemleri konusunda bilgi sahibi olurlar. |
TRM 405 | Çağdaş Yönetim Teknikleri | Bu ders kapsamında, yönetim fonksiyonlarının teori, süreç ve uygulama alanlarının, örgütsel çevre ve uygulamada yer alan pratikleri ele alınmaktadır. Bu kapsamda, öğrenen örgütler, benchmarking, CRM, Kalite Yönetimi, Temel Yetenek, Sanal Örgütler, Networking vb. konular dersin içeriğinde ele alınmaktadır. |
TRM 466 | Sağlık Turizmi | Ders kapsamında sağlık turizmi ve ilişkili kavramlar, sağlık turizmi tarihi, dünya sağlık turizmi pazarı, sektörde faaliyet gösteren aktörler, sağlık turizmi destinasyonları, akreditasyon kuruluşları, Türkiye'de sağlık turizmi faaliyetleri ve ilişkili diğer konular ele alınmaktadır. |
TRM 470 | Anadolu Uygarlıkları | Anadolu, tarih boyunca kültürel çeşitliliği ile var olmuştur. Bu çeşitliliği ve daha genel anlamda ‘geçmişi’ irdelemek günümüzü anlamak isteyenler için araçtır. Anadolu Uygarlıkları dersi Anadolu topraklarında Paleolitik dönemden Demir Çağı’nın (M.Ö. 550) sonuna kadar yaşamış farklı kültürleri kronolojik olarak ele alır. Güncel tarih ve arkeoloji araştırmalarının ışığında Anadolu’nun başlıca kültürel gelişimi teknolojik, sosyo-ekonomik, çevresel ve siyasi eksenlerde bütün halinde incelenir. |
TRM 472 | Gölge Yönetici | Yönetici gözlüklerini takmayı ve yönetsel yetkinlikleri geliştirmeyi / pekiştirmeyi hedefler. Öğrenciler haftada en az 3 gün sektörün öncü firmalarında yöneticilerin himayesinde çalışarak, karar vermesi zaman yönetimi, ikna, müzakere, zaman yönetimi, sunum ve benzeri yetkinlikleri geliştirirler. Öğrencinin dersi alabilmesinin ön koşulu partner firmalardan en az bir iş teklifi almış olmasıdır. |
TRM 476 | Avrupa Birliği ve Turizm | Bu ders kapsamında Avrupa Birliği (AB), yapısı, işleyişi, tarihi, amaçları öğrencilere tanıtılır. Turizm sektörüne Avrupa Birliği'nin bakış açısı, izlenen politikalar, uygulamalar ve verilen destekler tartışılır. AB kapsamında desteklenen proje örnekleri ve turizm açısından geliştirilebilecek proje fikirleri de dersin içeriğinde yer almaktadır. |
TRM 477 | Turistik Deneyimin Tasarımı | Turizm sektörü için turist memnuniyeti ve bağlılığı çok önemlidir. Bu nedenle turistlerin beklentileri doğru bir şekilde karşılanmalıdır. Bu ders öğrencilere turistlerin unutulmaz olarak deneyimledikleri tatil ve seyahatin nasıl olması gerektiği konusunda bakış açısı kazandırmak ve turist memnuniyetini artırmak için bilinmesi gereken konuların aktarılması için tasarlanmıştır. |
TRM 484 | Restoran Yönetimi ve Girişimciliği | Bu ders, restoran yönetimi ve restoran girişimciliği için sistematik bir başlangıç kılavuzu sunar. Dersin ilk aşamasında yönetimle ilgili konular işlenmektedir. Bu aşamada, farklı restoran türleri, müşteri profilinin restoran türüne göre değişimi, işletme fonksiyonları, çalışanların görev tanımları, motivasyonu, çalışan performans değerlendirilmesi, hizmet ve ürün hataları, müşteri şikâyet yönetimi, müşteri memnuniyeti, restoran pazarlama faaliyetleri, menü planlama konuları işlenmektedir. Dersin sonraki aşamasında, iş modeli oluşturulmaktadır. Bunun için öğrenciler gruplar halinde, proje çalışması yapmaktadır. Restoran türü, konsept, menüsü, yeri, çalışan niteliği ve niceliği belirleme gibi unsurları göz önünde bulundurarak, yenilikçi bir iş fikri geliştirmektedir. Restoranın rekabet avantajı, rakiplerinin güçlü ve zayıf yönleri, beklenen kâr gibi unsurlar da bu proje kapsamında çalışılır. Her öğrenci aynı zamanda bazı restoranların müşterisi olduğu için, vaka çalışmaları ve tartışma sorularının öğrencilerin günlük yaşamdaki deneyimlerini ortaya çıkarması beklenir. |
TRM 491 | Turizmde Kriz Yönetimi | Kriz kavramı, türleri, yönetimi ve süreci incelenmektedir. Kriz yönetim sürecinde uygulanan yaklaşımlar ile krize karşı hazırlıklı olmak için faydalanılacak stratejiler üzerinde durulmaktadır. Ayrıca turizm sektörünün etkilendiği krizler örnek olaylarla incelenmektedir. |
TRM 493 | Turizm ve Otelcilikte Büyük Veri Analizi | Bu ders kapsamında öğrenciler turizm ve otel endüstirisinde kullanılan büyük veri kaynakları ve analiz metodları hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Büyük veri analizi, CRM, online itibar yönetimi ve akıllı ve sürdürülebilir destinasyon yönetimi kapsamında ele alınmaktadır. Sıklıkla kullanılan makine öğrenimi ve veri madenciliği metodları incelenmektedir. Ayrıca, öğrenciler en çok bilinen büyük veri analiz metodları ve Python kütüphaneleri hakkında bilgi edinmektedir. |
TRM 494 | Kongre Konferans Yönetimi | Bu ders kapsamında öğrenciler kongre ve konferans endüstrisini organizatör ve hizmet sağlayıcı bakış açısından öğrenmekte, pazarlar, tesisler ve gerçekleştirilen etkinlikler hakkında detaylı bilgi sahibi olmaktadır. Bir otel toplantı salonlarını nasıl pazarlar, farklı pazarların ne gibi ihtiyaçları vardır, alan denetim süreci iki taraf arasında nasıl ele alınır, destek hizmet sağlayıcılar ve aracı kuruluşlar nelerdir, katılım ücretleri nasıl belirlenir, gelecek dönem katılımcı sayıları nasıl tahminlenir, kapasite yönetimi nasıl yapılır vb. konularda bilgi sahibi olurlar. |
TRM 496 | Havalimanı Operasyonları | Ders kapsamında, havalimanları birimleri ve fonksiyonlarının tanıtılması, havalimanlarında ve terminallerde verilen hizmetler ve hizmet kalitesi anlayışı, havalimanı hizmetlerinde yeni teknolojiler, havalimanı sahiplik kavramı, özeleştirme uygulamaları, havalimanı finansal yönetimi, gelir gider kalemleri, havalimanı güvenlik kavramı ve güvenlik tedbirleri ve uygulamalar ulusal ve uluslararası bazda incelenmektedir. |
TRM 498 | Turizmde Tüketici Psikolojisi ve Etik | Bu ders, turist psikolojisi ve etik davranış hakkında sistematik bir anlayış sunar. Ders üç ana üniteden oluşmaktadır. İlk ünite, tüketici psikolojisini ve davranışını anlamayı amaçlamaktadır. İkinci ünite, temel etik teorileri öğrenmeyi, bunlar arasındaki farkları ve bu teorileri eleştirel bir gözle değerlendirme yetisi kazandırmayı amaçlamaktadır. Son ünite ise, öğrenilen teoriler ışığında etik bir konuyu, durumu, davranışı, bireyi veya bir kuruluşu analiz etmekle ilgilidir. Buna göre bir öğrencinin turizmle ilgili bir etik soruna sebep olabilecek konuları tanımlaması, bu konuyu farklı etik teorilerle değerlendirmesi, kendi ahlaki düşünme tarzının bir etik teori ile ilişkisini ortaya çıkarması, yorumlardaki farklılıkları tartışması ve turizmdeki etik konulara gerçek hayattan örnekler vermesi beklenmektedir. |
18.AKTS Ders Tanıtım Formları