ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK VE BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ TEZLİ İNGİLİZCE YÜKSEKLİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

 

1.Programın Dili 

İngilizce.

2.Programın Süresi

Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kaydolduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın 4 (dört) yarıyıldır.

3.Programın Azami Süresi

Program en çok 6 (altı) yarıyılda tamamlanır.

4.Bölüm Başkanı

Doç. Dr. Hilal Kazan.

5. Tarihçe

Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Tezli İngilizce Yüksek Lisans programına 2014 Güz döneminde ilk kez öğrenci kabul edilmiştir.

6.Kazanılan Derece

Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Tezli İngilizce Yüksek Lisans Diploması.

7.Kabul ve Kayıt Koşulları

Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Tezli İngilizce Yüksek Lisans Programı müfredatı, yarıyıl esasına göre hazırlanmış olduğu için, güz ve bahar yarıyıllarında programa öğrenci kabul edilmektedir.

Başvurular Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün internet sitesi üzerinden veya elden yapılabilmektedir. Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Tezli İngilizce Yüksek Lisans Programı’na başvuru yapacak olan adaylardan aşağıdaki belgeler talep edilmektedir:

  • Ön Başvuru Formu

  • Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi (Üniversitelerin Bilgisayar, Elektrik-Elektronik veya ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak)

  • Transkript (Not Dökümü)

  • Dört (4) adet vesikalık fotoğraf

  • Kimlik İbrazı ve fotokopisi

  • Askerlik Durum Belgesi (Erkekler için)

  • ALES   SAY puan türünde en az 55 puan

  • İngilizce Yeterlilik Belgesi
           • YDS/YÖKDİL- 60 puan
           • TOEFL IBT  - 80 puan
           • Antalya Bilim Üniversitesi tarafından yapılan İngilizce Yeterlilik Sınavı Başarı Belgesi

  • Öz Geçmiş

 

8. Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar

Programa kabul edilen öğrenciler, kayıt yaptırmadan önce kayıtlı oldukları lisansüstü programlarından başarılı oldukları derslerin enstitü tarafından ders müfredatına intibak ettirilmesini talep edebilirler. Bu talep, öğrencinin programda öğrenim görmeye başlayacağı akademik yılın başında enstitü müdürlüğüne yazacağı bir dilekçe ile yapılır. Talepte bulunan öğrencinin, dilekçesine onaylı bir not döküm (transkript) belgesinin aslını ve ders içeriklerini eklemesi gereklidir.

İntibak işlemi, Enstitü Yönetim Kurulu kararıyla Ana Bilim Dalı Başkanlığınca belirlenen intibak komisyonu tarafından yönetmelik ve yönerge çerçevesinde gerçekleştirilir. İntibak işlemlerinde ders içerikleri ve AKTS yükü gözetilir. İntibak işlemlerinde ayrıca öğrencinin önceden kayıtlı olduğu programdan edinmesi mümkün olan bilgi birikimi de değerlendirilerek bir karar verilir.

Kurumlar arası yurt dışı yatay geçişle programımıza kayıt yaptıran öğrencilerin intibak taleplerinin değerlendirilmesinde ise, yurt dışından alınan derslerin programa ilişkin ulusal yeterliliklere uygun olarak belirlenen program yeterliliklerine uygun olması esası gözetilir.

9.Sınavlar, ölçme ve değerlendirme

Programda sınavlar ara sınav ve final sınavından oluşmaktadır. Sınavlara girmek için öğrenci kimlik kartlarının ibrazı zorunludur. Ara sınav, program müfredatında bulunan bir dersin verildiği yarıyıl içinde yapılan sınavdır. Her dersin bir yarıyılda en az bir ara sınavı yapılır veya ders içerisinde yapılan ödev, proje ve benzeri çalışmalar, dersin öğretim üyesi takdirinde bir ara sınav yerine kullanılabilir. Final sınavı ise, dersin okutulduğu yarıyıl sonunda akademik takvimde belirtilen tarihler içinde yapılan sınavdır. Final sınavlarına katılabilmek için derslere %70 devam mecburiyetinin tamamlanması gerekmektedir. Dönem sonu başarı notları sınav performansına ek olarak ödev, proje, sunum, sınıf katılımı ve derslere devam durumu gibi çeşitli ölçme ve değerlendirme kriterleri nezdinde belirlenir.

 

10.Mezuniyet Koşulları

Üniversitemiz  Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereğince  öğrencinin Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Tezli İngilizce Yüksek Lisans Programından  mezun olabilmesi için birisi Bilimsel Araştırma Teknikleri dersi olmak üzere en az yedi dersi,  seminer dersi ve tez çalışmasını başarı ile tamamlaması, ağırlıklı genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 ve en az 120 AKTS kredisini tamamlamış olması gerekir.

11.Mezun İstihdam Olanakları

Mezunlar üniversite ve araştırma enstitülerinde akademik unvanlarla çalışabilir, kamu ve özel sektörde yüksek mühendis ve yönetici olarak görev alabilirler.

12. Üst Derece Programlara Geçiş

Yüksek Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar daha sonra müracaat etmeleri ve başarılı görülmeleri halinde doktora programlarında öğrenimlerine devam edebilirler.

13. Program Yeterlilikleri (Çıktıları)

  • Lisans eğitimini temel alarak belirli bir Elektrik-Elektronik ya da Bilgisayar Mühendisliği alt alanında uzmanlaşabilir.

  • Disiplinler arası alanlardan uzmanların olduğu bir takımda etkin bir şekilde görev alabilir.

  • Elektrik-Elektronik veya Bilgisayar Mühendisliği alanlarında belirli bir problemi saptayabilir, tanımlayabilir, formül edebilir ve çözmek için yöntem geliştirebilir.

  • Elektrik-Elektronik veya Bilgisayar Mühendisliği alanlarında belirli bir problemi çözerken gerçekçi, kısıt ve koşullara uygun yaklaşımlar geliştirebilir.

  • Elektrik-Elektronik veya Bilgisayar Mühendisliği alanlarında gelişmekte olan yeni uygulamaların farkında olup, gerektiğinde bunları inceler ve öğrenir.

  • Bilimsel yöntemler kullanarak veri toplayabilir, işleyebilir ve yorumlayabilir.

  • Çalışma alanıyla ilgili İngilizce dilinde sözlü ve yazılı iletişim kurabilir, topluluk önünde etkin sunum yapabilir, teknik rapor yazabilir.

14. Program Müfredatı

Course code

ECTS

Name of the course

First semester

 

 

ECE 5XX

7,5

Elective Course

ECE 5XX

7,5

Elective Course

ECE 5XX

7,5

Elective Course

LUET 501

7,5

Scientific Research Methods and Ethics

Second Semester

 

 

ECE 5XX

7,5

Elective Course

ECE 5XX

7,5

Elective Course

ECE 5XX

7,5

Elective Course

ECE 584

7,5

Graduate Seminar

Third semester

 

 

ECE 592

60

Master's Thesis

Fourth semester

 

 

ECE 592

60

Master's Thesis (cont.)

 

15.Ders İçerikleri

 

 

16.AKTS Ders Tanıtım Formları

 

 

ÜY-FR-0623 TURK 101 Türk Dili I(5626)

ÜY-FR-0624 TURK 102 Türk Dili II(5627)